Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Dobrý

den, ve svém blogu zapomínáte na jednu podstatnou skutečnost, a sice, že stát

za zavedení systému vyplácení sociálních dávek prostřednictvím sKaret ani za

jeho provozování České spořitelně (ČS) nic neplatí a ani platit nebude. Rozhodně tedy nejde o projekt „protlačený na vrub daňových poplatníků“, jak píšete. Také příjemci dávek mají k dispozici několik cest, jak dávky vyčerpat

bez jakýchkoli poplatků. Takové byly podmínky Ministerstva práce a sociálních věcí, které na provozování systému sKaret vypsalo veřejnou obchodní soutěž, z níž vzešla vítězně Česká spořitelna. Podotýkám, že do této soutěže se vedle ČS přihlásily i další banky. Tím, že stát převede veškerou agendu spojenou s výplatou dávek na ČS, ušetří ročně podle údajů Ministerstva práce a sociálních

věcí 250 milionů Kč. Projekt není pro Českou spořitelnu v nejbližší době ziskový a nepustili jsme se do něj primárně kvůli zisku, ale proto, že máme nejvíce klientů v ČR, a tudíž mezi nimi je logicky i nejvíc příjemců dávek. Případný výnos z provozování sKaret je závislý na využívání sKaret pro platby u obchodníků a je rozpočítán na dobu cca deseti let. Přes Českou spořitelnu neproteče 400 mld. Kč ročně, jak uvádíte, ale maximálně 80 mld. Kč (a to pouze v případě, kdy přes systém sKaret poběží výplata všech plánovaných dávek). Přestože 80 mld. Kč je velká suma, když ji dáme do kontextu toho, jaký objem tuzemských plateb přijde ročně do ČS, je to zlomek. Pro srovnání - za první tři čtvrtletí roku 2012 byl celkový objem tuzemských plateb, které prošly Českou spořitelnou 4 295 mld. Kč.

0 4
možnosti
HM

Každý den dostává České spořitelna příslušnou sumu pro

bezodkladné rozúčtování na jednotlivé technické účty vedené k sKartám.

Navíc z povahy sociálních dávek vyplývá, že lidé je většinou obratem spotřebují

nebo si je převedou na své stávající bankovní účty. Ustanovení o možné výplatě důchodů ve smlouvě navrhovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí, a to z důvodu, aby bylo případně možné do budoucna uvažovat o výplatě důchodů přes sKarty. V současné legislativě pro

tuto variantu není prostor a nejsou ani žádné plány na povinné výplaty důchodů

přes sKartu. Nikdy jsme neměli v úmyslu zahlcovat klienty marketingovými nabídkami. Ale pokud se objeví inovace a novinky, které by mohly klienty zajímat a usnadnit jim čerpání dávek nebo nakládání s prostředky, pokládáme za legitimní je o těchto novinkách informovat. Rozhodnutí, zda nabídky využijí, je zcela na nich.  Dostupnost sociálních dávek bude v systému sKaret jednoznačně vyšší, než je tomu dnes. Do projektu byla přizvána i Česká pošta, která zájemcům nabídne i zachování doručování prostřednictvím poštovních poukázek. sKartou lze platit ve více než 59 tisíc obchodech v ČR, bez poplatku lze vybrat hotovost při platbě kartou je více než 5 000 obchodech (služba Cash Back) nebo v bankomatech ČS. My jako banka navíc disponujeme sítí 1360 bankomatů (nejvíce z bank na českém trhu), jejichž seznam zájemci najdou na webu http://www.skontakt.cz. sKarta je standardní platební karta vydávána pod značkou Maestro a je možné s ní platit v kterémkoliv obchodě, který přijímá tyto karty.

0 3
možnosti
JL

Karl Schwarzenberg řekl klidně v České televizi, že "politika je obchod". Takže co od něj čekáte? Sám se sebou obchoduje velmi dobře.

4 1
možnosti
Foto

Když se rozvine debata o sKartách, vždy mne udivuje, kolik je u nás pobíračů sociálních dávek. Jsem pro zrušení sKaret i sociálních dávek.

3 3
možnosti
Foto

Např. všichni důchodci a maminy na mateřských. Je jich opravdu hodně.

2 0
možnosti
JD

J10a48n 15D94ě92d

29. 12. 2012 21:23

Vážený Pane

SKarel (od Schlafen Karel?) jasně deklaroval, že když se kecají nesmysli, tak spí. Z toho je jasné, že o Skartě nemůže mít šajna, bo je to celé nesmysl.

7 0
možnosti
KH

víc už bychom se ani ponížit nemohli, kdyby se stal tento typický ,habsburský ,zručný dvořan českým prezidentem, to by se nám teprve okolní státy smály,jéje.[>-]

7 6
možnosti
Foto

Skarta je v konečném výsledku naprosto odlišný produkt, než jaký byl popisován původně. Nějak jsem například nepochopila, proč mají mít skartu povinně invalidé. A proč když dostává invalida důchod na svůj účet ve "své" bance, musí mít najednou mezistupeň - tedy peníze nejdříve přistanou v České a pak teprve jsou přeposlány do další banky. Což při zkušenostech s Českou znamená, že bude mít opožděné všechny platby. Jediný pro koho je tato operace výhodná je právě Česká. Navíc si zkuste představit, že budete chtít platit kartou v obchodě a budete na ní mít nejen foto, ale i plné jméno, adresu a rodné číslo. Přijde Vám to normální?

12 1
možnosti
JK

Ač bez důkazu(ů) jsem si jistá, že ČS není jediná, kdo má z toho všeho prospěch nebo zisk. TOP09 nehájí tuto smlouvu "zuby nehty" pro blaho svých spoluobčanů!

11 0
možnosti
SL

Osobně mi Skarta v globálu nepřijde, jako úplně zlý nápad..ale blbost je, tlačit to lidem povinně.

6 1
možnosti
ZK

Z30d86e70n33a 47K26o24č70í

29. 12. 2012 16:37

Pokud někdo nemá vlastní účet, nechť má klidně S kartu, kam budou převáděny peníze bezhotovostně.

Pokud však účet má, tak je tato karta naprosto zbytečná. !!

7 1
možnosti
JH

A pořád si necháme kálet na hlavu?

8 1
možnosti

Odpověď zní: ANO

.

Co tam máte dál?

4 2
možnosti
Foto

R43o36m65a94n 84K27o12z75e16l

29. 12. 2012 11:20

To byste chtěl po Schwarzenbergovi trochu moc...on je typický maskot, který program strany ani dobře nezná, jen si všimněte, že nikdy o něm nemluví, jen řekne obecné věty, že strana musí dělat nepopulární věci a proto ztrácí podporu.

12 2
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik