Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi někdo navrhoval třikrát a dost. Třetí přestupek by už byl trestným činem.  Nechápu, že to od té doby dávno neprošlo.

2 0
možnosti
Foto

Tento pokus je v důvodové zprávě uváděn, ale byl tenkrát zamítnut, protože nebyl systémový, byl zaměřen jen na vybrané velmi omezené množství typů přestupků.

1 0
možnosti

Copak policie ještě nemá žádnou centrální registraci všech osob, kteří se něčeho dopustili? To jsme ještě v 19. století?8-o

0 0
možnosti

Samozřejmě má. 

Měla ji i v 19. století.

1 0
možnosti

Tak to si nedovolili zavést ani komunisti.

Je to další způsob, jak utahovat smyčku kolem svobodného jednání občanů.

Možná bude i účast občanů na demonstraci, považována za přestupek, zejména pokud ji někdo označí za nepovolenou demonstraci. 

Nejlepší na tom je, že co bude, nebo nebude přestupek, bude možné měnit. Možná obcí, možná vládou, ale to nic nemění důsledcích. Možná bude přestupek jen to, že jsme si na okno nevyvěsili tu správnou vlajku, nebo, že jsme v neděli sekali trávu a dělali hluk, nebo, že jsme sousedovi řekli, že je .......

Nic nebránilo tomu, abychom zpřísnili trestní zákoník a zavedli při opakování zlodějen a napadání občanů trestní postih, ale dělání další evidence, která se dá zneužít, je dalším centrálním omezováním svobodného jednání občanů.

Nemám důvod tleskat.Rv

0 0
možnosti

..tentokrát s vámi nesouhlasím...myslím že by to mohl být docela účinný prostředek proti (třeba) kočujícím tlupám nájezdníků...ketří moc dobře vědí..že v marketu smí ukrást jen zboží do 5 táců....pak popojedou ..udělaj to znova...a nikdo nemá šanci to zjistit....

0 0
možnosti

J86a69n 76R74á87ž

9. 11. 2014 11:33

Stejně jako bodový systém v dopravě, kdy po dosažení určité výše je omezeno právo řídit, se ukázal jako účinné opatření snižující recidivu přestupků v dopravě, ukázalo se jako nutnost zavést podobné opatření i v jiné přestupkové agendě.

Možná to "prošlape" cestu k zavedení systèmu "Třikrát a dost" do našeho právního řádu.

Lidovci s obhajobou tohoto systému získávali kladné body u voličů a proto je dost nepochopitelné, že to ve svém programu už nemají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik