Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

nepohodlný energetik

21. 8. 2012 20:53
Zelení trotlové už to dokázali s kůrovcem

Teď se dá už jen vylepšovat, zhoršit není co.;-O

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

21. 8. 2012 7:48
K autorovi

Les je ekosystém. Patří k němu stromy, kůrovec, ale i půda a mnoho dalších součástí. I na Šumavě, jako všude jinde u nás, jde o les ovlivněný lidmi. Autor jako IT specialista by mohl najít na stránkách Bavorského lesa informaci, že je třeba tam, kde se les neobnoví samovolně, dosazovat. Na mapách by si mohl všimnout, že jsou jiné poměry v centrální části Šumavy a jiné na jihozápadním svahu. Svým kolegům by mohl objasnit, že je nutné zjistit, co je spam (http://drabek.bigbloger.lidovky.cz/c/219570/Ekoaktiviste.html).

1 0
možnosti

jarinka

21. 8. 2012 7:41
Naprostý souhlas,

autore. Kdo chce do přírody, nepotřebuje lanovku. Já chodím všude pěšky a až nebudu moci, budu lapět doma. Tady někteří chytráci bojovali za podobný kšeft - lanovku na Zlatý Chlum. Snad je to na dobré cestě. R^

2 0
možnosti
J

jack095

21. 8. 2012 0:15
Kecy kecy kecy

Autor a jemu podobní si márokují rozhodovat o něčem co není jejich. Pokud mají pocit, že jedině oni můžou něco zachránit, nechť si za vlastní peníze koupí nějaký pozemek a tam si chrání co je napadne. Jim ale jde o to aby, mohli rozhodovat o penezích z našich daní a vlastně se i z nich živit.

1 0
možnosti
MD

midou

20. 8. 2012 23:06
šumava bude

a lanovka se tam určitě vejde, v Alpách jich je desítky a přiroda jen kvete. K čemu je přiroda do které se nesmí chodit?

1 0
možnosti
TT

žepré

20. 8. 2012 23:18
Re: šumava bude

V Alpách? Jako tam, kde se musí stavět betonový zátarasy proti erozi, jo?

2 0
možnosti
FK

ataknevim

20. 8. 2012 23:00
zodpovědné osoby se snaží využít Šumavu hospodářsky

Vždyť z čeho má ten Schwarzenberg ty své miliardy? A Šumava tu je a dokud nezačali blbnout bolševičtí ekoteroristi, tak jen kvetla. Teď pod jejich knutou usychá.Dále, vláda uvažuje, že se zřídí uložiště odpadu - dotčené obce protestují.  Vláda uvažuje, že bude těžit černé uhlí. Dotčené obce protestují. Vláda uvažuje, že bude těžit uran. Dotčené obce protestují. Dále vláda uvažuje, že budeme mít radar. Dotčené obce protestují. Vláda uvažuje, že bude těžit uran. Dotčené obce protestují. Vláda uvažuje, že budeme těžit zlato. Dotčené obce protestují. Vláda usiluje, že dobuduje dálnici. Mimořádně nebezpeční gauneři protestují. Atd,atd,atd. A titíž lidi řvou, že jsou nezaměstnaní, že se máme blbě atd atd.

0 0
možnosti

kotec

20. 8. 2012 23:03
Re: zodpovědné osoby se snaží využít Šumavu hospodářsky

Takže oni tam ti ekoteroristi vysadili kůrovce, který by tam jinak nebyl? Bez ochranného režimu by jako kůrovec nepřišel?? A co NP Bavorský les, tam jsou taky ekoteroristi?? Nebo bavorské přírodní zákony jsou jiné než české?

2 0
možnosti
VR

modrý pták

20. 8. 2012 22:51
Zánik Šumavy způsobí lanovka?!

Vy a vám podobní jste strůjci jejíhio zániku. Tisíce hektarů mrtvého lesa vám nevadíRvRvRv

4 0
možnosti
HD-VŠ

Hnutí Duha - vrah Šumavy

20. 8. 2012 22:56
Re: Zánik Šumavy způsobí lanovka?!

To je obvykle problém lidí, kteří v televizním zpravodajství vidí jen těch 50 mrtvých stromů, které zabere kamera...

2 0
možnosti
FK

ataknevim

20. 8. 2012 22:49
"Klausově" lanovce

Nemohu věřit a důvěřovat lidem, kteří operují s tak hnusnou primitivní demagogií jako autor. Uznávám, může jít o vzácnou a  zřejmě exotickou  vegetaci, ale nevím, skutečně nevím, proč by nám ta vzácnost měla bránit ve společenském rozvoji. Ono ještě nikoho nenapadlo tu vzácnou vegetaci rozmnožit a vysadit ji ve větším množství na příhodnějším místě? Nejde-li to, tak nevím co s tím tady, protože při první přírodní katastrofě  v oblasti stejně odejde. Je to zlobyplná závistivá  a nenávistná tupost takových diskutérů a nebo rozehrávání jakési politické hry? Lidé typu tohoto autora jen pro své zaujaté subjektivní nadšení nesmírně škodí české krajině.

3 0
možnosti
G

Greybeard.

20. 8. 2012 22:22
A já si myslím,

že nejvíce škodí ti, kteří zasahují do věcí kterým nerozumí. Vy o sobě píšete, že jste IT analytik. Můžete mi říci, kde berete jistotu, že problému který popisujete rozumíte? Největším nebezpečím pro přírodu jsou ekoteroristé mezi které si vás dovolím zařadit.

5 0
možnosti

kotec

20. 8. 2012 22:25
Re: A já si myslím,

Podle sebe soudím tebe, že... Mimochodem se s článkem ztotožňuji a jsem vystudovaný ekolog/botanik. Z Jihočeské univerzity... Jsem taky ekoterorista?

3 0
možnosti
HD-VŠ

Hnutí Duha - vrah Šumavy

20. 8. 2012 22:20
Ano, krásný strom

Nejpozději do dvou let ho sežere kůrovec :-P

5 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik