Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Totedyne

24. 8. 2012 20:52
Ono těch absurdit je víc.

Když má někdo například příjem z nájmu 10 bytů, nebo 500 ha zemědělského pole, tak ze svého příjmu kolem milionu ročně si odečte nějaké paušální "náklady",  zbytek se daní 15% a ještě se odečtou stanovené odečítatelné položky. Toď vše, žádné zdravotní nebo důchodové pojištění z tohoto příjmu se nevybírá. Celkové zdanění tedy je tedy někde kolem 12%.  Středně příjmový člověk musí pojistné platit, proto má při "rovné" 15% dani zdanění hodně přes 50%.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

24. 8. 2012 20:40
Piráty ani omylem

Takhle mimo mísu, vaření z vody a produkce naprosto mylných závěrů... No ani omylem. Jedním, dvěma chytrými lidmi to opravdu nevytrhnete.O vás ale to hodnocení nebylo.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

24. 8. 2012 19:45
Ekonomické návrhy jsou nesmyslné.

U daňových přiznání s vratkou je to prostě tak, že živnostníci daně zaplatili předem a zaplatili moc.

Přeplatek se jim musí vrátit.RvRvRv

0 0
možnosti
VH

Totedyne

24. 8. 2012 20:38
Re: Ekonomické návrhy jsou nesmyslné.

To je blbost. Kdyby zaplatili předem, tak by se to muselo v příjmu státního rozpočtu projevit. Tady se projevuje jen díra.

0 0
možnosti
M

MJFA

24. 8. 2012 16:35
Hezky sepsáno.

Článku rozumím, vše chápu, asi vás budu volit. Snad by mi někdo mohl vysvětlit ještě jednu věc. Ve své naivitě bych si představoval, že pokud vyberu 1 000 mld a utratím 1135 mld, udělal jsem 13,5% dluh. Chytřejší to naváží na HDP a dělají machra, že udělali dluh pouze 3% . :-P

0 0
možnosti
SS

Svent

24. 8. 2012 16:21
Ta pirátská strana

bude trochu socialistická ;-(

1 0
možnosti
JK

j23

24. 8. 2012 18:15
Re: Ta pirátská strana

Já nemá rád socialisty. Ale ještě raději nemám rád lidi, kteří pohodí plivancem. Takže v čem je ten pan socialistou? Piráti jsou socialisté, ale jiní než ČSSD. Jsou to většinou vzdělaní i když ne úplně zkušení mladí lidé. A někteří jsou vzdělaní, zkušení a chytří a přemýšliví a mladí obdobně jako já. Např. pan Vašíček. Kdybych mohl neparlamentním politikům něco navrhnout, tak by to bylo toto: Piráti a SSO začněte k sobě hledat cestu. Pokuste si vyjasnit zásadní témata. Zapomeňte na levici nebo pravici a hlavně se nezabývejte tím, jestli máte více nebo méně procent preferencí.

Řešte problémy přesně tak, jak to ukázal pan Praks. Pěkný rozbor a co z toho plyne? Porušil snad Kalousek poslanecký slib? Podle mne ano. Co má následovat? Zkoumání zneužití pravomoci veřejného činitele. K tomu zkoumání může leckdo z nás přispět. Jaký má být výsledek? Právní řád, kterému rozumí děcko, které dostává občanku. Uznávám, že soudruh pan JUDr. Sokol nebo jiní bolševici na takovém systému moc nevydělají.

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

24. 8. 2012 16:15
Dividendy

Tady je problém, dividendy se vyplacej (alespoň teoreticky) až ze zisku po zdanění, tedy ve své podstatě zvyšují daň ze zisku. V rozumných zemích, třeba v NL tedy v EU, už nejsou zdaněny. Pokud budem je zdaňovat, bude to odchod firem do tzv. daňových rájů, nastartovnání dańových úniků a tzv. optimalizací daňových povinností. Daň může být jen nepatrně vyšší, než jsou náklady na proprání peněz. U nás stačilo zrušit výběr sociálních a zdravotních daní ze mzdy nad určitou mez a hned nám stoupla průměrná mzda a s ní i daň ze mzdy (o tom se však nepsalo). Místo pračů peněz (advokátů, daň. expertů a rájů) dostal prachy stát!!Je to dobře?

0 0
možnosti
M

MJFA

24. 8. 2012 16:39
Re: Dividendy

Taky se nepíše o tom, že nejnižším příjmovým skupinám stoupla daň z 12.5% na 15%;-D a tím že se neodpočítává sociální a zdravotní pojištění ještě více.

0 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik