Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

... pane autore - stačí si přečíst pouze nadpis Vašeho článku a myslím,že MUSÍ být každému průměrně inteligentnímu člověku ZCELA jasné,že o nic jiného NEJDE!! A VámR^!

0 0
možnosti
Foto

Babiš vůbec neví, o čem mluví. Ostatní křiklavě obviňuje ze lži, ale sám lže, až je celej zaprášenej.

Jemu samozřejmě nejde vůbec o výběr daní, to všechno jsou jen rituální tanečky zakrývající je dojení rozpočtu.

EET v připravocané podobě bude velkej, ale hodně velkej vejbuch a zmatek. Přínos bude nulový, naopak značné náklady.

Kdyby to Babiš myslel vážně, tak by reformoval celý daňový systém.

3 0
možnosti
Foto

O proti Bulharsku a Chorvatsku se bude EET týkat 600 000 podnikatelů, což je desetkrát víc než v uvedených zemí.  Počítá se, že počáteční investice bude  400 milionů a pak se náklady na provoz udrží na hranici 200 milionů. Ročně za pět let to příjde státní pokladnu na 1, 4 miliardy.Tolik finančí zpráva ministerstva financí. Podle poradenské firmy je to silně podhodnocené. Například ve zprávě ministerstva finací se neuvádí, že jenom náklady na nový software bude stát 300 milionů, platy nových úředníků státní správy a celní služby vyjdou na 200 milionů ročně a IT odborníků 350 milonů ročně. Do toho se nezapočítává provoz kanceláří, nová auta a podobně. Nové terminály pro 600 000 živnostníků přijdou na 5 miliard. Poku vláda splní slib a umožní živnostníků je odepsat z daní za rozjezd EET zaplatí stát 10 miliard. Má tohle cenu ?

0 0
možnosti
Foto

Babišův "odpis z daní" je obyčejné zahrnutí do nákladů, tím živnostník ušetří 15% daně a 85% zaplatí ze svého. Zalepit hubu by snad měla dotace 5 tis. Kč, ale kdoví. Pokud by jí dostal každý subjekt a na každou pokladnu, tak.... juj to bude zase pro někoho kšeft. Pro toho co byl u Jílkové. Dobré, ne?

0 0
možnosti
Foto

Babiš tvrdí, že EET se MUSÍ zavést pro všechny podnikající subjekty bez rozdílu ale zároveň říká, že se tím zvýší výběr DPH. Proč nikdo nenapadl tuto nelogičnost? Většina malých živnostníků nejsou plátci DPH. Proč tedy Babiš napřed nenařídí všem povinně odvádět DPH?

2 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik